DE BEELDENTUIN ZWAMMERDAM
Tussen 1 oktober en 11 november 2019 is De BeeldenTuin moeijlijker bereikbaar.
De Zwammerdamsebrug èn de Ziendebrug worden gerestaureerd.
Vanuit het Zuiden en Oosten is De BeeldenTuin alleen bereikbaar met een pontje of men moet de bruggen nemen in Bodegraven of Alphen aan den Rijn.

Kijk hier voor meer informatie:
Groot onderhoud Ziendebrug en Zwammerdamsebrug

OPENING 1 SEPTEMBER OM 15.00 UUR


Datus Voorhorst kunst expositie Europa Alle Menschen werden Brüder

Datus Voorhorst

De agressie namens en jegens geloofsgemeenschappen is een majeur probleem in Europa. Een man met een Superman T-shirt valt de kroon van een minaret aan met een kruis. Christus lijkt zich hiervan te distantiëren en laat zich bijna van het kruis vallen. Het kruis is een symbool van het Christendom, maar ook het teken van de dood (zie linkervoet). Met de halve maan wordt de Islam aangeduid. De Europese vlag en de titel ‘Alle Menschen werden Brüder’ staan voor vrijheid, gelijkwaardigheid en broederschap. Dit beeld werd uitgekozen voor de ZomerExpo Europa in Museum de Fundatie. Op het laatste moment werd het echter geballoteerd omdat ‘het een gevaar voor het publiek’ zou zijn ... De medewerkers van De BeeldenTuin voelen het als een uitdaging dit controversiële object te tonen. Voor hen is dit werk juist een oproep tot vrede en vrijheid en juist niet beangstigend. Wij zijn benieuwd naar Uw reactie.

kunst jeannette turpijn schilderij expositie Zwammerdam Vergeten woorden, weggeraakt zonlicht. Vergeten woorden, weggeraakt zonlicht

Jeannette Turpijn

Jeannette Turpijn (1946) is geboren op Curaçao en heeft daar tot haar 16e jaar gewoond. Na de middelbare school en de studie sociologie heeft zij op latere leeftijd aan De Nieuwe Akademie gestudeerd, een deeltijd kunstacademie in Utrecht. In 2006 deed zij eindexamen. Zij is lid van het Kunstenaars Kollektief in Bunnik (KKiB) dat naast groepsexposities, ook kunstroutes en kunstmarkten organiseerde. Zij heeft onder meer geëxposeerd in galeries in Culemborg, Bilthoven en Zeddam. Haar werk wordt op Curaçao verkocht in Gallery Alma Blou.

Zij werkt voornamelijk op papier in gemengde technieken: Oost-Indische inkt, krijt, potlood en acryl. Haar werk heeft vaak als thema het landschap van haar geboorte-eiland Curaçao. Het gaat daarbij niet om het feitelijk landschap, maar om herinneringen aan het landschap: flarden die kunnen worden opgeroepen door geuren of muziek; fantasiewerelden van een kind, waarin dieren een grote rol spelen. Het werk gaat over een jeugd als eiland, een onbereikbaar eiland in de verte in een plaats en tijd die er niet meer zijn. Het gaat over weemoed en verlangen, over heimwee naar geborgenheid. Het zijn stille herinneringen, die soms oorverdovend klinken.

Naast deze grensverleggende kunstenaars zijn hier naast de vaste Zimbabweaanse beelden ook de sculpturen van Ad van den Boom en Gerard Bes te bewonderen.

Deze expositie loopt van 31 augustus t/m 3 november.
De tuin is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17.00 uur.
Of na telefonisch afspraak 06 11437988

Expositie van 6 juli t/m 25 augustus

Feestelijke opening : 7 juli vanaf 15:00 uur
m.m.v. saxofonist Robert Lamme

Aad de Wit


"Ik wil het kind in mijzelf wakker
houden"
Het acryl op het linnen; het golfkarton op het acryl. In letterlijke zin is dat het enige perspectief in het werk van kunstenaar Aad de Wit. In figuurlijke zin is de diepte echter manifest aanwezig: in de thematiek en emotie van zijn werk. Typerend zijn het krachtige kleurgebruik, de mondiale thema's, de herkenbare en toch ook weer onherkenbare mythologische, religieuze of literaire personages. Zijn handtekening in elk schilderij is de welvende symmetrie van flarden golfkarton, met grillig gescheurde randen die contrastrijk verdwijnen in het doek...

Lees meer over Aad de Wit...

Ad van den Boom


Ad van den Boom is op 1 oktober 1959 geboren in Best. Van jongs af aan heeft hij een passie voor schrijven, schilderen en beeldhouwen. Van den Boom begint zijn carrière als creatief in de reclame. Midden jaren negentig geeft hij bovendien een aantal jaren les aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zijn reclamewerk wordt met diverse prijzen onderscheiden, maar dat is niet wat hem drijft. Hij is gefascineerd door het beïnvloeden van percepties en hoe je door ideeën de wereld kunt veranderen. Zijn werk als kunstenaar is interessant vanwege de schoonheid maar zeker ook vanwege het statement dat hij maakt. Van den Boom laat zich niet belemmeren door regels of grenzen. Hij werkt vanuit zijn eigen spiritualiteit en laat zich niet beïnvloeden door de buitenwereld. Hij maakt kunstwerken om te inspireren, om anders te kijken naar de realiteit. Op die manier wil hij het leven beter en positiever maken. De uitspraak van Aristoteles vat de beweegredenen van Ad van den Boom misschien nog wel het beste samen: ‘Het doel van de kunst is niet het uiterlijk van dingen weer te geven, maar het innerlijk… dat is de echte werkelijkheid.’


Van den Boom exposeert regelmatig in binnen- en buitenland en zijn beelden waren onder andere te zien op de Kunst Rai en Art Breda en bij diverse galeries waaronder Het Noorderlicht in Domburg, Okker Art in Amsterdam en Studio 2000 in Blaricum.

Ad van den Boom over zijn beelden: ‘Beeldhouwen is voor mij misschien wel het mooiste creatieve proces. Wat je net hebt gedaan, kun je niet meer ongedaan maken. Er is alleen vooruitgang, net zoals in het leven zelf.’

Alex Stalenberg


Alex Stalenberg (2 juli 1955) is geboren in Bakkum en getogen in de regio Amsterdam. Van zijn leraar Anton Rooskens leerde hij kijken en creatief zijn. Cobra, Hildo Krop, Frans Marc zouden blijvende sporen achterlaten in zijn werk. Na een groot avontuur in New York waar hij kennismaakte met het werk van o.a. Basquiat en Warhol verhuisde hij in 1985 naar Frankrijk en woonde en werkte daar meer dan 25 jaar. Van 2007 t/m 2011 verbleef hij in Duitsland. Zijn productie was enorm! Alex is vormgever als beeldhouwer, tekenaar en schilder. Zijn oeuvre is een melange van verschillende invloeden en een zeer eigenwijze aanpak. Daarom zo intrigerend!

BEKIJK HIER ALLE IMPRESSIES

Foto's van Bram Strookman

bruno filho

Deze kunstenaar die zijn jeugd in Brazilië genoot en nu al weer lang in Nederland woont, maakt zeer expressieve kleurrijke werken! Hij speelt met licht en kleuren en heel vaak kan men zijn grote gevoel voor humor bespeuren. Levenslust knalt van zijn doeken en objecten af. Een zweem van exotische sferen valt bijna te ruiken. Thema’s als de VROUW of planten en dieren. Kortom het is een feest om zijn fantasierijke expressies te mogen bekijken.

Ronald de Haas

ronald de haas

Alex Stalenberg

alex stalenberg Paardig Beeld van Alex Stalenberg: 'Paardig'

Alex Stalenberg ( 2 juli 2019) is geboren in Bakkum en getogen in de regio Amsterdam. Van zijn leraar Anton Rooskens leerde hij kijken en creatief te zijn. Cobra, Hildo Krop, Frans Marc zouden blijvende sporen achterlaten in zijn werk. Na een groots avontuur in New York en kennismaken met werk van o.a. Basquiat en Warhol, verhuisde hij in 1985 naar Frankrijk en woonde en werkte daar meer dan 25 jaar. Van 2007 t/m 2011 verbleef hij in Duitsland. Zijn productie was enorm. ( Groeps-) tentoonstellingen, live sculpting performances, workshops en werk in opdracht. Alex is beeldhouwer, tekenaar, schilder. Hij werkt met en in verschillende materialen. Zijn oeuvre is een melange van verschillende invloeden en een zeer eigenwijze aanpak. Daarom zo intrigerend.

Kunstroute Nieuwkoop

Tijdens de Pinksterdagen, 8, 9 en 10 juni neemt De BeeldenTuin deel aan de Kunstroute Nieuwkoop. We zijn dan ook zeer verheugd met de expositie van Ronald de Haas. Ronald, die dan met zijn nieuwste schilderijen extra cachet aan het geheel geeft. Zoals hij zelf zegt: “Ik word steeds beter!”. En dat zijn we met hem eens. Dus zeker een omritje waard !!!!
Tijdens de Pinksterdagen zijn wij geopend vanaf 11:00 uur

Naast deze prachttentoonstellingen staan hier natuurlijk ook de beelden uit Zimbabwe en van Gerard Bes. Met de opbrengst van de verkoop van de Zimbabweaanse beelden sponsoren wij een ambachtsschool in Harare.

Deze expositie is van 4 mei - 30 juni.
De opening van de expositie van Bruno Filho vindt plaats op 19 mei.
U BENT VAN HARTE WELKOM.

De BeeldenTuin is open op zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17.00 uur. Of na tel. afspraak 06 11437988

Tentoonstelling: “Een fascinerende combinatie”

Deze bijzondere tentoonstelling vindt plaats van 22 september t/m 28 oktober 2018
De opening: zondag 23 september 14.30 uur. De kunstenaars zijn dan aanwezig!

HARTELIJK WELKOM !!!!!

Fascinerend omdat de mooie, verstilde en ingetogen aquarellen van Aad Kouwenhoven zeer contrasteren met de uitbundige, vaak vrolijke sculpturen van Bruno Filho. En daardoor versterken zij elkaar.

‘Het is het spelen met het toeval dat blijft fascineren’, zegt Aad Kouwenhoven (1955), woonachtig in Nieuwveen.
Technisch opgeleid maar hij heeft uiteindelijk gekozen voor de ‘oude liefde’ en is in 2009 afgestudeerd in de kunst en cultuurwetenschappen. Daarna de tijd en de gelegenheid genomen om zijn artistieke vaardigheden verder te ontwikkelen door het volgen van cursussen, masterclasses en workshops. Na een zoektocht in acryl, inkt en houtskool het aquarel ontdekt als zijn uitdrukkingsvorm. De combinatie van timing en trefzekerheid, de compositie van kleur en transparantie, de losheid van het medium. Het is boeiend zijn aquarellen onder een loupe te bekijken! Het is het spelen met het toeval dat blijft fascineren. Onderwerpen zoekt en vindt hij meestal in zijn directe omgeving, de natuur van het ‘Groene Hart’, de weidsheid, dorpen en kerken, kortom alles wat het landschap daar vormgeeft.

Aad Kouwenhoven schilderij kunst
Edson Bruno Filho

Beeldend kunstenaar, geboren in Brazilië, wonend in Amsterdam. Hij is een kunstenaar die het materiaal van zijn werk moet voelen en het liefst met zijn handen werkt. Zijn werken ontstaan tijdens een associatief maakproces en geven een kleurrijke inkijk in zijn gedachtewereld . Zeer expressief werk en vaak met een lach.

In deze expositie brengt Bruno o.a. 2 collecties mee:

  • een serie van natuur steen beelden , genaamd de acrobaten, turning in ~turning out.
  • een reeks van drie kleurige vogels van kunststof- materialen genaamd de balconie ~vogels die ook buiten prachtig tot hun recht komen.
Aad Kouwenhoven schilderij kunst
De beelden uit Zimbabwe en van Gerard Bes zijn natuurlijk ook te bekijken. ….

Een EXTRA tentoonstelling: Kleur schilderijen van Ronald de Haas

Ronald de Haas (1940) exposeert van 8 september t/m 15 september zijn nieuwe, kleurrijke en veelzijdige schilderijen in de galerie van De BeeldenTuin.

Omdat Ronald zeer warme banden heeft met Lombok dat onlangs helaas getroffen is door 3 zware aardbevingen, gaat een deel van de opbrengsten naar projecten aldaar.

Hij heeft 40 jaar in de reclame als art-director gewerkt, waarvan 20 jaar met een eigen bureau. Daarna heeft hij 10 jaar een galerie gerund in Nieuwkoop. De laatste 5 jaar is hij zelf als kunstenaar actief. Hij werkt met acryl- en olieverf. Veel inspiratie doet hij op in Indonesië. Het zijn bijzondere werken, waar veel humor en soms mysterie in zit. Hij laat zelfs de zon opgaan in het westen.

ronald de haas schilderij kunst

Ronald is zelf aanwezig op zondag 9 september. Een kleine opening.
U bent van harte welkom!


U kunt hem ook bereiken op 06 53648154.
Keramiek Joop Metselaar

Joop Metselaar

De robuuste keramiek van Joop Metselaar is vaak raku gestookt en ook daardoor een aansprekende eenvoud uitstralend. De forse handgemaakte vrije vaasvormen met oxidepatina’s zullen u ook zeker aanspreken.
Keramiek Paula Kemper

Paula Kemper

Paula Kemper daarentegen heeft keramiek die een haast architectonische sfeer hebben naast producten met verfijnd porselein in een vrijere expressie. Maar ook de op de Maya’s geïnspireerde zeer kleurige figuren spreken menigeen erg aan.
schilderijen van Henk de Geus

Henk de Geus

De merendeels abstracte schilderijen van Henk de Geus en zijn expressieve beelden in brons geven samen met de beide keramistes een mooi en gevarieerd totaalbeeld.

Met recht de titel Noord-Hollandse juweeltjes. Kortom een aangename tentoonstelling die een vroeg bezoek waard is, het is sluitingstijd voor u er erg in hebt.

Keramiek van Joop Metselaar, Paula Kemper en beelden van brons en olieschilderijen van Henk de Geus. Dit vanaf 22 juli t/m 2 september. Daarnaast de beelden uit Zimbabwe en van Gerard Bes.

De aangeklede opening op 22 juli.

U bent van Harte Welkom!!

Wilt U aanwezig zijn bij de opening: r.s.v.p. voor 15 juli ….
De tuin is geopend iedere zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17. 00 uur.
Of na telefonische afspraak 06 11437988.

EXPOSITIE: UW PLAFOND

Een fascinerende expositie van beelden, objecten en foto’s van Datus Voorhorst, Francis ten Hove en Stijn Ooms. Dit van 2 juni t/m 15 juli.

De feestelijke opening op 3 juni om 15:00!

Datus Voorhorst maakt realistische beelden, met een verhaal. Vaak levensgroot. Bij deze tentoonstelling ligt de nadruk op dramatische vrouwen.

Zoals Icara. Een vrouwelijke pendant van Icarus, die hoogmoedig naar de zon vloog, zodat de was smolt waarmee zijn veren op zijn kunstvleugels geplakt waren en hij in de zee stortte. Dit beeld heet ook Het Glazen Plafond.

Daarnaast de executie van Mata Hari, naakt danseres en vermeend spionne.

Mathilde die in Amsterdam furore maakte in haar Fong Leng-creaties. Nadat Carel Willink van haar scheidde zou ze zelfmoord gepleegd hebben. En dan Salomé, stiefdochter van Herodes, die Johannes de Doper liet onthoofden.

Datus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Datus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Datus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Datus Voorhorst

Francis ten Hove ( 1960 te Linderte) ) maakt diverse objecten. Hij gebruikt doorleefde materialen en geeft hen een andere vorm. Hij plant niet meer, want al doende ontstaat er spontaan toch iets anders. In feite wil hij terug naar de spontaniteit van het kind. Maar jah, da’s lang geleden. Toch rolt hij tegen alle logica in hier en daar een museum binnen en exposeert nu in De BeeldenTuin. De resultaten zijn wonderschoon. Hij toont U o.a. een tafel Panta Rhei en een paartje Women from Mars. Een eye-opener in de designkringen.

Francis ten Hove - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018 Francis ten Hove


Stijn Ooms ( 1978 ) laat U een selectie zien van zijn zeer gevarieerde foto’s. Als belichter in de filmindustrie heeft hij een professioneel oog voor beeld en licht. Hij toont vaak details, die zo vreselijk mooi zijn. Details die op het eerste gezicht niet in het oog vallen, maar die juist bij benadering zo’n andere kijk geven. Een beetje een jubileum-gebeuren, want Stijn werd dit jaar 40! Daarom is de tuin gesloten op 23 en 24 juni, want dan wordt dat heuglijke feit gevierd.

Stijn Ooms - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018 Stijn Ooms

Al bij al weer een mooie expositie die de bezoeker niet onberoerd laat.

Wilt U aanwezig zijn bij de opening: r.s.v.p. voor 1 juni ….
VAN HARTE WELKOM!

EXPOSITIE: Noord-Hollandse Juweeltjes

Een aangename tentoonstelling van keramisch werk van Joop Metselaar, Paula Kemper en beelden van brons en olieschilderijen van Henk de Geus. Dit vanaf 22 juli t/m 2 september. De aangeklede opening op 22 juli.

Joop Metselaar Keramiste
Opleidingen
Joop is In 1993j begonnen met het volgen van keramieklessen. De beginselen van het Raku-stoken heeft zij geleerd van diverse keramisten. Verder heeft zij zich verdiept in vormtechniek en glazuren bij weer andere medekeramisten.
Inspiratiebronnen Zij laat zich inspireren door de keramiek van diverse oude culturen van Zuid-Amerika en China. Andere stukken zijn weer heel intuïtief ontstaan, soms uit droombeelden.
Technieken Alle objecten zijn unica en handgevormd door het opbouwen met kleirollen en /of kleiplakken. De objecten worden na het droogproces biscuitgebakken. Hierna worden de potten, schalen e.d. geglazuurd en dan wordt alles nog eens gebakken om het glazuur met het object te laten versmelten. Dit glazuurstoken kan op een aantal manieren. Joop heeft een voorkeur voor het Raku stoken. De daarvoor benodigde glazuren maakt zij het liefst zelf aan. Doordat deze manier van stoken veel onzekere factoren kent is het resultaat nauwelijks voorspelbaar en levert steeds weer verrassingen op. Dan blijken de spullen, nadat zij heet uit de oven zijn gehaald, in het zaagsel gesmoord, afgekoeld en afgespoeld, de mooiste en meest onverwachte kleuren te hebben gekregen. Als zij voor een andere glazuurstook kiest kan dat soms met commercieel verkrijgbare glazuren zijn maar meestal poetst zij de objekten in met oxides en licht transparante glazuren. Op deze manier is het mogelijk de objekten een "oude" uitstraling te geven wat goed past bij de meestal robuuste vormen en tekstuur van haar objecten.

Joop Metselaar - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Joop Metselaar - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Joop Metselaar - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Joop Metselaar - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Joop Metselaar

Paula Kemper

Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018

Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018

Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Paula Kemper

Henk de Geus (Geboren 1 mei 1945)
Opleiding: Cursussen in schilderen en beeldhouwen bij diverse gevestigde kunstenaars als Floris Brinkman, Romee Kanis,Francien Govers en Siem Wardenaar, verder autodidact. Exposities
Tentoonstellingen in beeldentuinen en galeries in Noord Holland,Utrecht en Friesland, zowel solo als in groepstentoonstellingen. Tot 2004 heb ik het voor mijn kunstzinnige ontwikkeling vooral van de weekeinden en avonduren moeten hebben, sindsdien kan ik mij volledig wijden aan mijn schilder- en beeldhouwwerk. De laatste jaren licht het accent weer meer op de beelden. Deze periode zal ik een twintigtal bronzen beelden tonen. De beelden hebben mensfiguren en paarden als onderwerp en zijn een variatie op de realiteit. Meestal laat ik me daarbij leiden door de gewenste expressie. Een enkel portret zult u hier zien. De meeste portretten zijn in opdracht gemaakt. Portret opdrachten zijn welkom en kunt u via bemiddeling doorgeven.

Henk de Geus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Henk de Geus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Henk de Geus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018 Henk de Geus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Henk de Geus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018 Henk de Geus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Henk de Geus

EXPOSITIE: Passanten

John Mostert en Rein Dool laten hier u hun indrukwekkende werken zien. Van 8 september ( Open Monumentendag met het thema “In Europa”) t/m 28 oktober. De Opening in het kader van OMD op 8 september.

Naast deze expositie zijn hier natuurlijk De Beelden uit Zimbabwe en van Gerard Bes te bewonderen.

De BeeldenTuin is open op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
Of na tel.afspraak: 06 11437988.


op zondag 28 januari 2018 van 15.00-17.00


door Sylvia van Opstall


Sylvia van Opstall is portretschilder en kunstenaar. Zij schilderde een aantal bekende Nederlanders op de televisie, waaronder Job Cohen en Robert ten Brink. Maar ook burgemeesters, vele kinderen en volwassenen vonden hun weg naar haar atelier.

Vorig jaar werd ze genomineerd voor de Nederlandse portretprijs en exposeerde een half jaar in het Paleis Soestijk.

Bent u nieuwsgierig naar het opzetten van een portret? Komt U dan vooral even langs, want Sylvia zal op 28 januari ter plaatse achter de ezel aan het werk zijn, naar aanleiding van een model.

Ook zijn er portretten te zien in de expositie ter plaatse en kunt u vragen stellen!

Voor meer info over portretten www.sylviavanopstall.nl


Wees welkom op zondag 28 januari tussen 15.00-17.00

schilderijen sylvia van opstall

Sylvia van Opstall (1965) is kunstenaar en portretschilder. Afgelopen jaar werd ze genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs en exposeerde in Paleis Soestdijk. Eerder koos Job Cohen zijn portret van Sylvia's hand, in het programma "Sterren op het Doek" en zorgde ervoor dat het in de "burgemeesters galerij" van de Stopera in Amsterdam kwam te hangen. Naast de vele portretten in opdracht schildert Sylvia monumentale ruimtes, soms mét, soms zonder mensen. De ruimtes krijgen door de jaren heen een steeds abstracter en speelser karakter, zonder dat het aan ruimtelijkheid inboet. Sylvia gebruikt daarbij gebruik van materialen als acrylverf, bladmetalen, en papier. Haar achtergrond als decor- en kostuumontwerper dringt zich hierdoor steeds duidelijker op. Naast vele particuliere klanten zijn er ook musea die opdrachten verstrekken (bijv. Museum voor Veiligheid, Elisabeth Weeshuis Museum). Zie website: www.sylviavanopstall.nl

Speciaal voor de maand december zijn er kleine geschenken te koop: “Levensboom” 24 krt. bladgoud op grafietpaneel (10x10cm), € 85,- p.s.

Contact over het werk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


geschenk levensboom 24 krt bladgoud

Deze expositie is te zien van zaterdag 16 december 2017 t/m zondag 25 februari 2018
Naast deze kunstwerken zijn er beelden uit Zimbabwe, van Evert van Kooten Niekerk en Gerard Bes te bekijken.

De OPENING vindt plaats 17 december om 15.00 uur.
U bent van harte welkom
r.s.v.p. voor 14 december via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zwammerdam, zomer 2017

DE BEELDENTUIN PRESENTEERT

HELDEN EN GODINNEN

een expositie van Evert van Kooten Niekerk


Beelden en Tekeningen

Evert van Kooten Niekerk (1949) studeerde aan Akademie Artibus in Utrecht en daarna aan de Rijksacademie van beeldende kunst in Amsterdam. De Griekse mythologie is een belangrijke inspiratie bron van veel beelden en tekeningen. Sinds 2014 is zijn werk veranderd, van een redelijk klassieke manier van werken naar een veel gedurfdere werkwijze. Dit heeft geresulteerd in een inmiddels vijftigtal portretten van nationale en internationale dichters en componisten.

De portretten zijn te zien op zijn website: www.evertvankootenniekerk.nl/portretten/ Kern van de portretten is niet de fysieke gelijkenis van de geportretteerde, hoewel die wel degelijk aanwezig is, maar de reflectie op het werk van de dichter of componist. Het portret van b.v. Stravinsky is dus niet een weergave van mijnheer Stravinsky, maar van de schepper van Le sacre du printemps.

Deze tentoonstelling is te bewonderen van 2 september t/m 29 0ktober.

De FEESTELIJKE OPENING vindt plaats op
zondag 10 september rond 15.00 uur.

U bent van harte welkom!

r.s.v.p. voor 2 september

Naast deze expositie zijn er ook
beeldhouwwerken uit Zimbabwe en van Gerard Bes te zien.


Medewerkers van De BeeldenTuin

Lindenhovestraat 2
2471XK Zwammerdam
www.debeeldentuin.com

Zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17.00 uur.
Of na tel. afspraak 0611437988 (Margreet) of 0612882072 (Evert)
Enkele nieuwe impressies van kunst in de BeeldenTuin zomer 2017.
Op dit moment hebben wij kunst van:
  • Emmy Chau
  • Miriam Meulepas
  • Datus Voorhorst
Hieronder treft u enkele prachtige impressies van de kunst van Datus Voorhorst dat heden in De BeeldenTuin geëxposeerd wordt.

datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst
datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst
datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst
datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst
datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst
datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst
datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst
datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst
datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst

Hieronder vindt u enkele impressies van de opening van zondag 11 juni.opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017

Op zondag 11 juni 2017 om 15:00 uur vindt de feestelijke opening plaats van het nieuwe seizoen 2017 in De Beeldentuin te Zwammerdam!

U bent van harte welkom!

R.s.v.p. voor 7 juni, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 11437988

Opening De Beeldentuin Zwammerdam 2017 zondag 11 juni

Een expositie van Datus Voorhorst, Miriam Meulepas en Emmy Chau.
Zondag 11 juni vindt DE FEESTELIJKE OPENING plaats vanaf 15.00 uur.
Muziek door bassist Tony Overwater. U bent van harte welkom!
R.s.v.p. voor 7 juni, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 11437988
De beeldentuin, Lindenhovestraat 2 2471XK Zwammerdamallemachtig expositie datus voorhorst

DATUS VOORHORST

DATUS VOORHORST maakt ruimtelijk werk zoals beelden, reliëfs, penningen en maskers. Hij gebruikt gebakken klei, gips, brons, epoxy, polystyreen etc. Zijn beelden hebben een verhaal. Bijvoorbeeld Faust: de samenleving legt normen op. En als je daarvan afwijkt word je verstoten (verg. klokkenluiders enz.). Faust was vrijdenker en alchemist. Hij zocht het hogere en het goede. Hij bestudeerde de natuurkrachten, evenwel niet volgens de regels van de kerk. Toen hij bij een explosie om het leven kwam werd hij verdoemd en een pact met de duivel werd geconfabuleerd. Of: de gevolgen van het moederkoorn, een schimmel die vroeger op rogge voorkwam. Daar zit lysergeenzuur in, verwant aan het hallucinerende LSD. Vooral arme oude mensen werden vergiftigd (het Anthoniusvuur). Wellicht hebben de verzoekingen van de heilige Anthonius maar ook de heksenmythe (met de waan van het vliegen) met die vergiftiging te maken. Misschien ook wel de inspiratie van Jeroen Bosch. Daarnaast werkt Datus veel aan gelaatsuitdrukkingen en portretten, ook in opdracht. Hij heeft lang in de gezondheidszorg gewerkt als nucleair geneeskundige (Rijnland Ziekenhuis) en maakt nu ruim 20 jaar beelden.


allemachtig expositie miriam meulepas

MIRIAM MEULEPAS

MIRIAM MEULEPAS creëert beelden van water gedragen polyester met als thema de kwetsbare mens in al zijn facetten. Hierin spelen vergankelijkheid en psychische stoornissen een grote rol. Zij toont de emoties van deze mens in haar werk. Maar ook de emoties die deze mens door een beperking juist niet kan tonen. Voor deze mens is weinig plaats in onze perfectionistische en gehaaste samenleving. Maar juist deze ‘imperfectie’ maakt deze mens uniek. Dat is wat Miriam fascineert! Naast dit confronterende werk maakt zij ook fantasierijke voertuigen uit oude machineonderdelen die bestuurd worden door een door haar ontworpen volk gemaakt van klei.allemachtig expositie emmy chau

EMMY CHAU

EMMY CHAU maakt al jaren monumentale linosneden en sculpturen. De rode lijn hierin is “Tussen Hemel en Aarde”en “Tussen Oost en West”. Als Chinese en als Hollandse maakt zij een wereld vol mensfiguren, teksten, dromen en verlangens, die een stem krijgen. Voor “ALLEMACHTIG” koos zij Delfts blauwe etsen over dromerige vrouwen en zebra’s. Zij, als fan van Takahiro Suzuki, laat in deze etsen het woord “Ikiro”, “Be alive” van deze Japanse kunstenaar telkens terugkomen.Deze expositie is te zien van 10 juni t/m 30 juli
Zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17.00 uur
of na tel afspraak 06 11437988

Ronald De Haas De Beeldentuin expositie december 2016

U kunt deze kleurrijke expositie bewonderen van 3 t/m 18 december en op Tweede Kerstdag.
De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17.00 uur.
Of na telefonische afspraak: 06 53648154 / 06 11437988.

Van harte welkom,

Ronald de Haas.
Medewerkers van De BeeldenTuin.

NAZOMEREN IN DE BEELDENTUIN

  • Zwart-wit foto’s van Han Brinkman
  • Schilderijen van Leo Ravensbergen
  • Sculpturen van Bert Verboon

Deze bijzondere, vaak ingetogen expositie kunt U deze nazomer komen bewonderen in De BeeldenTuin van 3 september t/m 30 oktober.Op zondag 4 september zullen de exposanten hier aanwezig zijn.

Deze drie kunstenaars hebben al meerdere keren hier met groot succes hun werken getoond. En zeker nu tijdens ons derde lustrum geven zij extra cachet aan al het mooie gebeuren in en rond De BeeldenTuin. De vaste collectie van beelden uit Zimbabwe en de werken van Gerard Bes vormen natuurlijk de passende entourage.!

Han Brinkman: “natuurlijk fotografeerde ik om het leven in beeld te vangen; meestal de vakanties. Na veel cursussen en kritisch commentaar van mijn fotoclubgenoten ben ik onderweg naar een eigen stijl, een eigen “verhaal”. Niet zozeer om iets vast te leggen, maar om iets te vertellen over wat mij raakt. Het zijn niet zulke vrolijke foto’s, maar ik heb ervan genoten ze te maken”.

Leo Ravensbergen: ‘ik schilder in donkere tonen, diep rood en grijsblauw en kies vaak voor een contrast tussen licht en donker. Ieder schilderij wordt opgebouwd vanuit een al of niet bestaand figuratief beeld. Na onderzoek bewerk ik dat en dan volgt een meer abstracte laag. Vaak zijn het interieurs of stillevens. Mijn werk is eens getypeerd als lyrisch abstract en poëtisch. Ik kon me daar wel in vinden maar de betekenis en duiding van mijn werk laat ik graag over aan de toeschouwer”.

Bert Verboon: Autodidact en sculpteur in de meest uiteenlopende zin. “Diverse materialen worden onder mijn handen verwerkt tot kleine en grotere kunstwerken. De beelden die ik maak zijn veelal gehouwen uit de wat hardere steensoorten, zoals marmer, springstone en enkele uit Belgisch hardsteen. Ze ontstaan soms geheel spontaan en soms vanuit een eerder gemaakte schets. Het ene beeld is meer figuratief en het andere meer abstract. Meestal is het een combinatie van die twee. Door gebruik te maken van RVS of aluminium zijn er weer heel andere sculpturen ontstaan. Het belangrijkste is geduld. Door steeds een stapje verder te gaan ontstaat dan het uiteindelijke beeld.

De BeeldenTuin is in de winter te bezoeken na telefonische afspraak. 06 11437988

25 september gaan wij dit – hopelijk met jullie – een feestelijk tintje geven.

Het is heel bijzonder dat in Zwammerdam zo’n pareltje van creatief gebeuren is gaan leven. De beelden uit Zimbabwe waren al die jaren de rode lijn en zijn het nog steeds; zij vormen de basis. Wonderbaarlijk Zimbabwe in Zwammerdam.Maar daar bleef het niet bij. Talrijke Nederlandse kunstenaars zijn een verrassende aanvulling gebleken. En daar was jij een van.

De BeeldenTuin blijkt een forum te zijn waar veel verschillende disciplines elkaar ontmoeten. Een zeer inspirerend geheel met zeer veel gezelligheid en goede gesprekken. Kleinschalig, maar het niveau is groots. Van het een kan zo het andere komen. Jullie hebben daar aan bijgedragen. Uit zoveel verschillende hoeken.

Wat zou het leuk zijn als jullie die middag ( van 14.00 t/m 17.00 uur ) met al jullie op- en aanmerkingen hierbij aanwezig zijn. Optredens in welke vorm worden zeer op prijs gesteld.

Graag jullie response zo spoedig mogelijk.


de beeldentuin zwammerdam 15 jaar jubileum feest 25 september 2016

Zwart-wit foto’s van Han Brinkman
Schilderijen van Leo Ravensbergen
Sculpturen van Bert Verboon

Deze bijzondere, vaak ingetogen expositie kunt U deze nazomer komen bewonderen in De BeeldenTuin van 3 september t/m 30 oktober. Op zondag 4 september zullen de exposanten hier aanwezig zijn. Deze drie kunstenaars hebben al meerdere keren hier met groot succes hun werken getoond. En zeker nu tijdens ons derde lustrum geven zij extra cachet aan al het mooie gebeuren in en rond De BeeldenTuin. De vaste collectie van beelden uit Zimbabwe en de werken van Gerard Bes vormen natuurlijk de passende entourage. Dit lustrum wordt feestelijk gevierd op 25 september van 14.00 tot 17.00 uur. U bent van HARTE welkom! De BeeldenTuin is ook open op zaterdag 10 september: Open Monumentendag met als thema “Iconen en Symbolen” van 10.00 tot 17.00 uur.

Han Brinkman:

“natuurlijk fotografeerde ik om het leven in beeld te vangen; meestal de vakanties. Na veel cursussen en kritisch commentaar van mijn fotoclubgenoten ben ik onderweg naar een eigen stijl, een eigen “verhaal”. Niet zozeer om iets vast te leggen, maar om iets te vertellen over wat mij raakt. Het zijn niet zulke vrolijke foto’s, maar ik heb ervan genoten ze te maken”.

Leo Ravensbergen:

‘ik schilder in donkere tonen, diep rood en grijsblauw en kies vaak voor een contrast tussen licht en donker. Ieder schilderij wordt opgebouwd vanuit een al of niet bestaand figuratief beeld. Na onderzoek bewerk ik dat en dan volgt een meer abstracte laag. Vaak zijn het interieurs of stillevens. Mijn werk is eens getypeerd als lyrisch abstract en poëtisch. Ik kon me daar wel in vinden maar de betekenis en duiding van mijn werk laat ik graag over aan de toeschouwer”.

Bert Verboon:

Autodidact en sculpteur in de meest uiteenlopende zin.
“Diverse materialen worden onder mijn handen verwerkt tot kleine en grotere kunstwerken. De beelden die ik maak zijn veelal gehouwen uit de wat hardere steensoorten, zoals marmer, springstone en enkele uit Belgisch hardsteen. Ze ontstaan soms geheel spontaan en soms vanuit een eerder gemaakte schets. Het ene beeld is meer figuratief en het andere meer abstract. Meestal is het een combinatie van die twee. Door gebruik te maken van RVS of aluminium zijn er weer heel andere sculpturen ontstaan. Het belangrijkste is geduld. Door steeds een stapje verder te gaan ontstaat dan het uiteindelijke beeld.

Ons 3e lustrum! Opnieuw een prachtige collectie beelden uit o.a. Zimbabwe in de tuin aan de Lindenhovestraat 2 te Zwammerdam. Ook zijn er wisselende exposities van Nederlandse kunstenaars. De BeeldenTuin gaat open op 30 april en sluit 30 oktober.

Iedere zaterdag en zondag bent u van harte welkom van 14.00 tot 17.00 uur of na telefonische afspraak: 06 11437988.De authentieke kunstobjecten uit de Shona-cultuur komen zeer tot hun recht in de mooie, rustieke, poldereske tuin. De objecten contrasteren fraai met het echt Hollandse landschap en ieder beeld krijgt voldoende ruimte om voor zich te spreken. U zult verwonderd zijn.